Wat is er nu leuker dan een avondje tv kijken en daardoor van alles leren over beleggen en de financiële wereld. In dit artikel verzamelen we de beste films over beleggen, beleggingsonderwerpen zoals: aandelen, opties, statistische analyse, drive, hebzucht in de financiële wereld komen aan bod. Oftewel de films die jij gezien moet hebben om te leren over de financiële sector en de beleggingswereld. Veel kijk en leer plezier!

The big short

Onze absolute nummer 1 als het gaat om films over beleggen. The big short is een film over de aanloop naar de kredietcrisis van 2008. In de film voorspellen verschillende personen in de Amerikaanse financiële wereld de economische ineenstorting. Een erg interessante en spannende film, zeker een aanrader als je meer te weten wil komen over de kredietcrisis en hoe een select groepje dit wist te voorspellen.

The Big short is gratis te zien op Prime Video, Netflix en betaald te zien op Pathé thuis. Prime Video heeft een gratis proefabonnement, let wel op dat je op tijd opzegt.

Margin Call

Dit is een top film als je meer wilt weten over de financiële wereld en de morele dilemma’s. Margin Call speelt zich af tijdens het hoogtepunt van de kredietcrisis in 2008 en gaat over de laatste cruciale 24 uur voor een financiële meltdown bij een investeringsbank. Naast dat het een spannende financiële thriller is het ook een kritische reflectie op de morele dilemma’s in de financiële wereld.

Margin Call is gratis te zien om HBO Max en betaald (per film) te zien op Prime Video en Pathé Thuis. HBO Max heeft helaas geen gratis proefperiode, wel hebben ze 12 maanden voor de prijs van 8.

Equity

De film Equity gaat over een investeringsbankierster bij een grote Wall Street bank die carrière probeert te maken. Tijdens haar reis naar de top komt ze subtiele vrouwelijke discriminatie tegen in een wereld vol mannen.

Helaas is Equity op dit moment nergens gratis te zien, wel kun je de film betaald (per film) kijken via Prime Video.

Moneyball

Moneyball is een sportfilm gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het Oakland Athletics honkbalteam. De algemeen directeur van de Oakland Athletics raakt gefrustreerd door een gebrek aan financiële middelen en gaat samen met een jonge en slimme econoom zijn team bouwen op basis van statistische analyse. Money Ball toont de kracht van het maken van beslissingen op basis van gegevensanalyse en is daarnaast een film over durf, doorzettingsvermogen en het streven naar succes. De film gaat dus niet direct over beleggen, maar de lessen over statistische analyse zijn zeker belangrijk in de beleggingswereld.

Money Ball is gratis te zien om HBO Max en betaald (per film) te zien op Prime Video en Pathé Thuis. HBO Max heeft helaas geen gratis proefperiode, wel hebben ze 12 maanden voor de prijs van 8.

The Pursuit of Happyness

The Pursuit of Happyness is een film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Chris Gardner. Hij worstelt met dakloosheid en armoede, terwijl hij een beter leven probeert te creëren voor zichzelf en zijn jonge zoon. Ondanks alle tegenslagen weet hij uiteindelijk een succesvol beleggingskantoor op te richten. 

The Pursuit of Happyness is gratis te zien om HBO Max en betaald (per film) te zien op Pathé Thuis. HBO Max heeft helaas geen gratis proefperiode, wel hebben ze 12 maanden voor de prijs van 8.

Wolf of Wall Street

Wolf of Wall Street is een film gebaseerd op het waar gebeurd verhaal van ambitieuze effectenmakelaar Jordan Belfort. Een ambitieuze effectenmakelaar die snel opklimt in de financiële wereld, terwijl hij geniet van een leven vol feesten, drugs en decadentie. De film geeft een kijkje in de duistere kant van Wall Street met verleidingen die tot spectaculaire ondergangen kunnen leiden. Persoonlijk vinden wij dat deze film weinig met beleggen zelf te maken heeft, maar hij kijkt absoluut lekker weg en het is goed om je bewust te zijn van de hebzucht die kan ontstaan in de financiële wereld.

Wolf of Wall Street is gratis te zien op Prime Video, HBO Max, Netflix, Videoland en betaald te zien op Pathé thuis. Prime Video en Videoland hebben een gratis proefabonnement, let wel op dat je op tijd opzegt.

Wall Street

Wall Street is een echte klassieker uit de jaren 80 over een ambitieuze jonge effectenmakelaar die voor morele dilemma’s komt te staan tijdens zijn weg naar de top. Net als met de Wolf of Wall Street vinden wij dat deze film weinig met beleggen zelf te maken heeft, maar hij kijkt absoluut lekker weg en het is goed om je bewust te zijn van de hebzucht die kan ontstaan in de financiële wereld.

Helaas is Wall Street op dit moment nergens gratis te zien, wel kun je de film betaald (per film) kijken via Prime Video of Pathé thuis.

Financiële films, series en docu’s per streamingdienst

Naast deze topfilms over beleggen hebben wij per streamingsplatform een lijst opgebouwd met de beste financiële films, series en documentaires over geld verdienen, beleggen, ondernemen, persoonlijke financiën en andere zaken rondom geld en financiën. Check ze via onderstaande links.

error: Content is protected !!