Podcasts over beleggen en financiën – Ons overzicht

Op deze pagina kun je de beste luistertips vinden rondom podcasts over geld verdienen, beleggen, ondernemen, persoonlijke financiën en andere geldzaken. Want wat is nu efficiënter dan het luisteren van een leerzame podcast, terwijl je alledaagse dingen aan het doen bent zoals: Auto rijden, OV reizen, wandelen, sporten, koken of andere huishoudelijke taken. Voor ons is het een hele fijne manier om efficiënt je tijd te gebruiken en toch nog van alles over geldzaken te kunnen leren. Het aanbod aan podcasts is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Onze ervaring is dat het niet meevalt om interessante luistertips te vinden, dus vandaar sommen wij hier onze podcast luistertips voor je op. We hopen dat er wat interessants voor je tussen zit. Vind jij hier jou nieuwe podcast over beleggen? Check ons overzicht snel! Veel luister en leer plezier!

Podcasts over Beleggen

In onze beleving heb je twee categorieën belegging podcasts:

  1. Podcasts die je de principes leren over de wereld van beleggen en je helpen financieel te ontwikkelen. Principes die over 10 jaar nog steeds van toepassing zijn en dus weinig worden beïnvloed door de huidige trends en de waan van de dag.
  2. Podcasts die het laatste beleggingsnieuws bespreken, tips over bepaalde aandelen geven en de laatste trends op de beurs bespreken.

Naar onze mening is de eerste categorie podcasts veel waardevoller, deze podcasts helpen je om financieel te ontwikkelen, zodat je je eigen weloverwogen keuzes en beleggingsbeslissingen kunt gaan maken.

Podcasts om te leren over beleggen

Jong beleggen, de podcast

Jong Beleggen, de podcast is onze beleving DE podcast om alles te leren over beleggen. De podcast wordt gemaakt door Pim Verlaan en Milou Brand. In de afleveringen focussen Pim en Milou op het ontwikkelen van kennis over beleggen. Kennis die permanent is en in de basis over 10 of 20 jaar nog steeds relevant is. Er wordt in de podcast dan ook weinig aandacht geschonken aan het beursnieuws.

In de afleveringen word je meegenomen in de beleggingsreis die Pim en Milou maken. Erg interessant om te zien hoe hun perspectieven, inzichten en kennis in de loop van de tijd evalueren. Wij hebben ondertussen in de auto naar het werk alle afleveringen gekeken en luisteren nog trouw de 2-wekelijkse podcast.

Check hier de Podcast: Jong Beleggen, de podcast

Beleggen met Rowan Nijboer

Rowan Nijboer is een waardebelegger en in zijn podcast komen van allerlei onderwerpen rondom beleggen aan bod. Net als in Jong Beleggen, de podcast worden vaak algemene onderwerpen behandelt met de focus op kennisontwikkeling van beleggen, onderwerpen die over 10 of 20 jaar nog steeds relevant zijn (hier zijn wij het meest fan van). Daarnaast gaat hij in zijn afleveringen ook regelmatig in op specifieke aandelen, sectoren of beurstrends.

Check hier de podcast: Beleggen met Rowan Nijboer

Podcasts met beleggings nieuws & aandelen tips:

Persoonlijk zijn wij geen fan van volgen van heel veel beleggingsnieuws of beleggingstips. Het voorspellen van de markt is namelijk nog steeds enorm moeilijk, zelfs voor de beste economen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de markt niet te voorspellen is (zelfs niet door de beste economen), vanwege de complexiteit van het globale economische systeem. Het volgen van veel nieuws zorgt voor emotie in de markt en bij beleggers, rationeel blijven is dan ook erg moeilijk wanneer bepaalde aandelen constant de hemel in worden geprezen of constant met de grond gelijk worden gemaakt. Wij kijken graag naar de fundamentele analyse van een bedrijf, om zo onze eigen mening te vormen over een bedrijf en op basis hiervan beleggingskeuzes te maken. Natuurlijk is het dan goed om de kwartaalcijfers en het nieuws van een specifiek bedrijf als informatiebron te gebruiken om je analyse te checken. Maar het consumeren van heel veel nieuws over de markt en bedrijven in het algemeen voegt hier weinig aan toe en brengt alleen maar extra emotie met zich mee.

Wil je toch het beleggingsnieuws gaan volgen, dan zouden wij niet alle onderstaand genoemde podcasts gaan beluisteren. Probeer ze allemaal eens uit en kijk welke het beste bij jou past.

Let op in sommige podcasts geven ze specifieke aandelentips: Belangrijk doe altijd zelf je eigen onderzoek en ga nooit puur af op tips van anderen.

De aandeelhouders Podcast

In de podcasts wordt wekelijks van alles rondom beleggen besproken. Meestal focussen ze op een aantal aandelen die net in het nieuws zijn geweest. Deze aandelen en hun nieuws bespreken ze dan kritisch, met af en toe een grapje tussendoor. De podcast is ook erg handig om tijdens het analyseren van een aandeel wat extra informatie in te winnen. In de titel staat welke aandelen worden besproken, dit maakt het zoeken wat makkelijker. De podcast afleveringen zijn ook op YouTube beschikbaar. Als je op zoek bent naar informatie over een specifiek aandeel raden wij je aan om op YouTube te kijken, hier staat namelijk duidelijk aangegeven in welke minuten van de video het aandeel wordt besproken.

Check hier de podcast: De aandeelhouder Podcast

BeursTalk

Oud BNR presentator Rob Jansen gaat wekelijks in gesprek met twee experts uit de financiële sector die hun visie delen op de beleggingsonderwerpen en het laatste beursnieuws. Structuur van de podcast is over het algemeen als volgt: Bespreken van een algemeen beurs onderwerp – bespreken van een of twee aandelen – gepubliceerde cijfers – vragen & tips.

Check hier de podcast: BeursTalk

IEX Beleggerspodcast

De IEX BeleggersPodcast behandelt wekelijks de laatste beursontwikkelingen op een leuke en luchtige manier. Check hier de podcast: IEX BeleggersPodcast

BNR Beurs

Dagelijks beurs nieuws van de Business Nieuws Radio (BNR). Check hier de podcast: BNR Beurs

De Belegger

Podcast over het laatste beleggingsnieuws. Hierin worden vaak specifieke sectoren of specifieke aandelen behandeld worden. Daarnaast geeft Rabi Safi regelmatig een update van zijn beleggingsportfolio.

Check hier de podcast: De belegger 

Beleggen met voorkennis

In de podcast wordt wekelijks een blik op de financiële markten gegeven vanuit het laatste financiële nieuws. Daarnaast worden de vele aandelen die “beleggen met voorkennis” volgt besproken en de beleggingsportefeuilles die zei beheren.

Check hier de podcast: Beleggen met voorkennis

Beste luister platform voor financiële podcasts

Bijna alle podcasts beschreven op deze pagina zijn zowel te beluisteren bij Podimo als Spotify. Wij persoonlijk hebben de voorkeur voor Podimo voor het beluisteren van Podcasts. Maar heb je al een Spotify-abonnement is het natuurlijk een beetje zonde om weer een extra abonnement af te sluiten.

Podimo

Eigenlijk alle bovenstaande genoemde podcasts zijn te luisteren op Podimo, daarnaast heeft Podimo nog een exclusief aanbod aan podcasts die niet op Spotify te vinden zijn. Wij vinden de Podimo app een stuk gebruiksvriendelijker om podcasts te luisteren. Wil je meer weten over Podimo? We hebben een review artikel geschreven over Podimo. Check de Podimo review hier.

Probeer Podimo nu 30 dagen gratis uit door je aan te melden via deze link.

Spotify

Spotify is een Zweeds bedrijf, opgericht in 2006 en is ondertussen bij de meeste lezers al wel bekend. Een groot deel van de Nederlanders heeft een Spotify-abonnement. Naast muziek biedt Spotify ondertussen ook Podcasts aan. De meeste van bovenstaand beschreven podcasts zijn te vinden op het Spotify platform. Persoonlijk vinden wij Podimo gebruiksvriendelijker en fijner om podcasts te luisteren, maar mocht je al een Spotify-abonnement hebben, dan is het natuurlijk de afweging of deze gebruiksvriendelijkheid de extra kosten waard is.

Mocht je nog geen Spotify-abonnement hebben, je kunt op het platform gratis naar muziek en podcasts luisteren. In de gratis versie heb je wel reclame tussendoor en kun je alleen op shuffle luisteren, mocht je dit irritant vinden dan is er de premiumversie voor tussen de 5 euro (studenten) en 18 euro (family pack) per maand.

Vind je Spotify een interessant bedrijf en wil je meer weten hoe het bedrijf is ontstaan? Netflix heeft een toffe miniserie over het ontstaan van Spotify, namelijk: The playlist.

error: Content is protected !!