Financiële films, series en documentaires op Prime Video

Op deze pagina kun je de beste Prime Video kijk tips vinden over geld verdienen, beleggen, ondernemen, persoonlijke financiën en andere zaken rondom geld en financiën. Want wat is er nu leuker dan een avondje tv kijken en daardoor van alles leren over de financiële wereld. Onderstaand zijn de films, series en docu’s onderverdeeld in een aantal specifieke ontwerpen. We hopen dat er wat interessants voor je tussen zit. Veel kijk en leer plezier!

Financiële wereld

 • The big short is een film over de aanloop naar de kredietcrisis. In de film voorspellen verschillende personen in de Amerikaanse financiële wereld de economische ineenstorting. Een erg interessante en spannende film, zeker een aanrader als je meer te weten wil komen over de kredietcrisis en hoe een select groepje dit wist te voorspellen.
 • The giant beast that is the global economy is een docuserie die verschillende thema’s rondom de wereldeconomie behandelt. Iedere aflevering gaat in op een specifiek thema rond een economisch systeem.
 • Arbitrage is een spannende film over een succesvol zakenman en belegger, die balanceert op de rand van de wet terwijl hij probeert zijn financiële imperium te redden.
 • Wolf of Wall Street is een film gebaseerd op het waar gebeurd verhaal van ambitieuze effectenmakelaar Jordan Belfort. Een ambitieuze effectenmakelaar die snel opklimt in de financiële wereld, terwijl hij geniet van een leven vol feesten, drugs en decadentie. De film geeft een kijkje in de duistere kant van Wall Street met verleidingen die tot spectaculaire ondergangen kunnen leiden.
 • Margin call (Kopen of huren) speelt zich af tijdens het hoogtepunt van de kredietcrisis in 2008 en gaat over de laatste cruciale 24 uur voor een financiële meltdown bij een investeringsbank. Naast dat het een spannende financiële thriller is ook een kritische reflectie op de morele dilemma’s in de financiële wereld.
 • Wall Street (Kopen of huren) is een echte klassieker uit de jaren 80 over een ambitieuze jonge effectenmakelaar die voor morele dilemma’s komt te staan tijdens zijn weg naar de top.
 • Wall Street 2: Money never sleeps (kopen of huren) gaat als vervolg verder op de klassieker Wall Street in de financiële wereld vol ethische dilemma’s.
 • Equity (kopen of huren) gaat over een investeringsbankierster bij een grote Wall Street bank die carrière probeert te maken. Tijdens haar reis naar de top komt ze subtiele vrouwelijke discriminatie tegen in een wereld vol mannen.

Cryptovaluta

 • The blockchain life is een docuserie die een kijkje geeft in de wereld van crypto valuta.
 • In BOB we trust is een korte documentaire die cryptocurrency ondernemer Bob Ultee volgt in zijn missie om met behulp van de BOB coin, Afrika duurzamer en schoner te maken met elektrische tweewielers.

Bedrijfsleven

 • Mad men is een serie over het persoonlijke en professionele leven van een succesvolle reclameman. De film schets een leerzaam beeld over het reclameleven in de jaren 60 en pakt daarnaast ook universele thema’s aan zoals de consumptiemaatschappij, racisme en genderongelijkheid.

Ondernemen

 • Steve Jobs is een biografische film die het leven van de legendarische Apple oprichter volgt.
 • Playing with power: The Nintendo story is een docuserie die de opkomst, het succes en de invloed van het iconische Nintendo verkent.
 • Money Ball (Kopen of Huren) is een sportfilm gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het Oakland Athletics honkbalteam. De algemeen directeur van de Oakland Athletics raakt gefrustreerd door een gebrek aan financiële middelen en gaat samen met een jonge en slimme econoom zijn team bouwen op basis van statistische analyse. Money Ball toont de kracht van het maken van beslissingen op basis van gegevensanalyse en is daarnaast een film over durf, doorzettingsvermogen en het streven naar succes.

Economische en sociale issues

 • Generation wealth is een documentaire over de hedendaagse consumptiemaatschappij en de donkere kant ervan met impact op onze cultuur en emoties. De docu daagt je uit om na te denken over je waarden en doelen die je nastreeft in het leven.
 • Bilderberg: De film is een documentaire die gaat over de Bilderberg-conferentie. De Bilderberg-conferentie is een jaarlijkse bijeenkomst van de ‘wereldelite’ die plaatsvindt achter gesloten deuren om te discussiëren over belangrijke wereldwijde onderwerpen.
 • The Brussels business is een documentaire die de invloed en de werking van lobbyisten en belangenbehartigers in de Europese Unie onderzoekt. Wie is er nu eigenlijk de baas in de Europese Unie?

Over het platform Prime Video (Amazon Prime)

Prime Video heeft een behoorlijk aanbod aan financiële films, series en docu’s en vergeleken met andere streamingsplatformen zit er leuke en unieke content tussen. Het grootste deel van de content op Prime Video is gratis, alleen zijn er sommige films/series op het platform die je apart moet kopen/huren, erg jammer als je net die film wil zien, maar gelukkig is het grootste deel van de content gratis.

Bijkomend voordeel van Prime Video is de zachte prijs van €2,99 per maand. Bespaar tip: zeg je Netflix-abonnement op en probeer Prime Video een periode uit, dat scheelt al snel €10 per maand.

Extra voordelen van Amazon Prime zijn:

 • Gratis bezorging op Amazon producten (meestal zelfs dezelfde dag of de volgende dag).
 • Maandelijkse selectie gratis games.
 • Beveiligde onbeperkt opslag foto’s met Amazon Photos.

Probeer Prime Video nu 30 dagen gratis uit via deze link (vergeet niet op tijd op te zeggen als je alleen de gratis periode wil gebruiken).

Heb je nog tips over interessante content op Prime Video mail ons (info@ontwikkelfinancieel.nl). Op deze manier kunnen we met zijn allen zorgen voor een overzicht met de beste content rondom financiën.

Tips andere streamingsplatformen

Check ook onze tips over de beste financiële films, series en documentaires op de volgende streamingsplatformen:

error: Content is protected !!