Kijktips op Videoland: De beste financiële films, series en docu’s

Op deze pagina hebben we de beste financiële kijktips op Videoland voor je op een rijtje gezet. Wil jij lekker een avondje tv kijken en ook nog van alles leren over de financiële wereld? Dan hebben we op deze pagina tips over onderwerpen als: geld verdienen, beleggen, ondernemen, persoonlijke financiën en andere zaken rondom geld en financiën. Veel kijk en leer plezier!

Financiële wereld

 • Wolf of Wall Street is gebaseerd op het verhaal van ambitieuze effectenmakelaar Jordan Belfort (een waargebeurd verhaal). Deze effectenmakelaar klimt snel op in de beleggingswereld en geniet ondertussen volop van verleidingen: vrouwen, drugs en feesten. In de film wordt een beeld geschetst van de duistere kant van Wall Street/ beleggingswereld en de ethische dilemma’s die kunnen ontstaan.
 • Arbitrage is een meeslepende financiële thriller over een succesvolle zakenman wiens dubbelleven langzaam niet meer in stand te houden is. Een dubbel leven is ontstaan vanwege riskante investeringen en de wil om een succesvol zakelijk imperium in stand te houden. Oftewel interessante ethische dilemma’s tussen persoonlijke belangen en zakelijke integriteit.  
 • Medici. Ben je wel eens in Florance geweest? Dan herken je de Medici familie vast. De medici familie was een machtige en invloedrijke familie, die in de 15e en 16e eeuw enorm vele rijkdom wisten te vergaren en staan nu bekend als de grondleggers van het internationale bankwezen zijn. Deze serie gaat over de Medici familie en hoe ze hun macht en rijkdom verkregen.

Beleggen & investeren

 • Het geheim van succesvol beleggen Journalist Jordy Hubers bezoekt een aantal fanatieke beleggers en hoogleraren om het geheim van succesvol beleggen te ontdekken, om zo over zijn eigen beleggingsangst heen te komen.
 • Cryptokoorts. Een serie over de wereld van cryptovaluta. Zowel voor- als tegenstanders van cryptovaluta komen aan het woord om hun perspectief uit te leggen.

  Persoonlijke financiën

  • Erfgenamen. Heb jij wel eens nagedacht hoe jouw nalatenschap of dat van je ouders is geregeld? In deze documentaire praten een aantal ervaringsdeskundige en experts over dit onderwerp. Interessant om eens met familie te kijken en dit kan een mooi startpunt zijn om de discussie over nalatenschap te starten.

  Ondernemen

  • Inside super brands geeft een fascinerende blik achter de schermen van enkele van ’s werelds meest invloedrijke en succesvolle merken, waarbij het publiek inzicht krijgt in hun strategieën, innovaties en de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd.
  • Patta for life. Een documentaire die je meeneemt langs alle ups and downs van het succesvolle merk Patta. De oprichters worden tussen 2013 en 2020 gevolgd door de documentairemakers.
  • Humberto onderneemt. Humberto Tan gaat langs bij succesvolle en bijzonder ondernemers in Nederland.
  • Tijd is geld. Een succesvol horlogehandelaar geeft een inkijk in de horlogehandel wereld.
  • Succesvol online zakendoen. Documentaire over ondernemers die succesvol proberen te worden/zijn in de platformeconomie (bijvoorbeeld Bol.com, Alibaba, Amazon).

  Over het platform Videoland

  Het aanbod aan financiële films, series en documentaires is beperkt op het platform Videoland. Toch staan er met bovengenoemde financiële tips zeker interessante films, series en docu’s op het platform om jezelf op het gebied van geld en financiën verder te ontwikkelen. Voor een korte periode is het abonnement echt wel de moeite waard.

  Videoland heeft 3 type abonnementen:

  BasisPlusPremium
  Prijs€4,99€9,99€11,99
  Reclamevrij
  Aantal apparaten124
  Download to go

  Videoland is via deze link 14 dagen gratis uit te proberen. Let op als je alleen gebruik wilt maken van de gratis proefperiode: zet een reminder in je agenda zodat je je abonnement op tijd opzegt.

  Kijktips andere streamingsplatformen

  Ben je nog op zoek naar financiële kijktips op andere streamingsplatformen, check de volgende pagina’s: