Hoe werkt het aanmeldproces van Raisin? Onze ervaringen

Het aanmeldproces van Raisin duurt relatief lang en is behoorlijk uitgebreid, vooral de identificatie kan een gedoe zijn. Dit aanmeldproces is dan ook zeker een verbeterpunt voor Raisin. Echter is dit naar onze mening ook weer niet zo erg. Het gaf ons juist een fijn gevoel dat onze identiteit goed gecheckt is en er de benodigde veiligheidschecks tijdens het identificatieproces zijn. In dit artikel vertellen we hoe ons aanmeldproces is verlopen. Wij denken namelijk dat het fijn is om te weten hoe lang de verschillende stappen ongeveer duren, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Ben je er nog niet uit of je een account aan wil maken via Raisin? Wij hebben een uitgebreide Raisin review geschreven, waarin we dieper ingaan op de betrouwbaarheid en veiligheid van Raisin.

Stap 1: Account aanmaken Raisin

Ga naar de aanmeldpagina van Raisin. Klik op wordt klant en vul je e-mailadres en persoonlijke gegevens in. Als je deze stap voltooid hebt, zul je een welkomstmail van Raisin krijgen waarin jouw registratie wordt bevestigd. Wil je een welkomstbonus van tot 100 euro ontvangen? Lees dan, voordat je een account aanmaakt, ons artikel over de welkomstbonus. In dit artikel vertellen we je over de voorwaarden van de welkomstbonus, zodat je deze bonus niet misloopt.

Stap 2: Raisin identificatie

Om je bij Raisin te identificeren moet je een video identificatie doen. Deze video identificatie houdt in dat je een kort videogesprek moet voeren met een van de medewerkers van Raisin, dit kun je zowel via je smartphone als via je laptop doen. Het identificatie gesprek duurt een paar minuten. De medewerker maakt een foto van je gezicht (meerdere kanten), stelt een aantal check vragen over je persoonlijke gegevens en checkt je identiteitsbewijs. Raisin geeft aan dat er op kantooruren Nederlands sprekende medewerkers beschikbaar zijn voor de identificatie, alleen wij kregen direct een Engels sprekende medewerkster aan de lijn (we denken dat het aantal Nederlands sprekende medewerkers beperkt is, waardoor je vaak toch een Engels sprekende medewerkster aan de lijn krijgt), voor ons was het prima om de identificatie in het Engels te doen. Vervolgens geeft de medewerkster aan dat de identificatie is gelukt. Bij ons duurde het nog 1 dag voordat Raisin de identificatie ook op de website had doorgevoerd.

Naast de video identificatie moet je ook nog een bewijs van adres opsturen. Hiermee verifieert Raisin jouw woonadres. Dit bewijs van adres kan een brief van de belasting (of andere overheidsinstantie) zijn, een rekening van het gas/water/licht of een bankafschrift. Je kunt een foto of scan uploaden.

Stap 3: Je Raisin rekening wordt aangemaakt

Heb je bovenstaande stappen doorlopen dan wordt jou Raisin rekening aangemaakt. Bij ons duurde het nog 3 werkdagen voordat de Raisin rekening uiteindelijk was geopend en beschikbaar was.

Stap 4: Koppel je tegenrekening

Als je Raisin rekening is geopend moet je je eigen bankrekening (tegenrekening) koppelen aan je Raisin-rekening. Zijn deze eenmaal aan elkaar gekoppeld, dan kun je alleen geld terugstorten van de Raisin-rekening naar je eigen tegenrekening.

Stap 5: Maak geld over naar je Raisin rekening

Je rekening staat klaar en je kunt het bedrag dat je op de Raisin spaarrekening wil zetten over maken naar de Raisin rekening. Dit kan niet via IDEAL, dus je moet een overboeking doen via jouw eigen bank naar je Duitse Raisin rekening nummer. Het is niet nodig om een BIC-code toe te voegen aan de transactie (dit kan als het goed is ook niet). Een BIC-code toevoegen is namelijk niet nodig voor transacties binnen Europa. Officieel kunnen overboekingen tussen Europese banken rond de 3 dagen duren, maar bij ons stond het geld al na 24 uur op de Raisin rekening.

Stap 6: Vraag een spaarproduct aan

Vraag het spaarproduct aan dat jij graag wil gaan gebruiken voor de juiste tijdsduur en het juiste bedrag. Mocht het aangevraagde spaarproduct in een land gevestigd zijn met bronbelasting, moet je nog een formulier uploaden dat je in Nederland woont, zodat je deze bronbelasting niet hoeft te betalen. Dit formulier is door Raisin van tevoren ingevuld en je hoeft het alleen maar te ondertekenen en te uploaden. We raden je wel aan om het document wel even door een vertaalapp (bijvoorbeeld DeepL) te laten vertalen, zodat je weet wat je kunt checken wat je ondertekend.

Ben je er nog niet uit welke spaarbank / spaarproduct je wil kiezen? Wij hebben een uitgebreid artikel geschreven met daarin een stappenplan hoe je een afweging kunt maken tussen de verschillende banken van Raisin. Om zo het spaarproduct te kiezen dat het best bij jou past.

Stap 7: Start met sparen

Nadat we ons spaarproduct aangevraagd hebben, duurt het weer enkele dagen (1 dag in ons geval) voordat het spaarproduct is geopend. Je spaarproduct is geopend en je start met sparen tegen een aantrekkelijke rente.

Overig

Wil je na dit artikel nog meer weten over het aanmeldproces van Raisin: op deze pagina legt Raisin zelf uit hoe hun aanmeldproces werkt.

Ben jij nu enthousiast geworden over het sparen bij Raisin en wil je je aanmelden? Doe dit dan via deze link. Op deze manier ontvangen wij een kleine commissie van Raisin waarmee wij onze website kunnen onderhouden en dit kost jou helemaal niets (een win-winsituatie dus).

error: Content is protected !!